HTML

Az ördögnyelvről

Halottál már a csodálatos ördögnyelv kapszulákról? Ezek segítségével nagyszeráen vissza lehet nyerni az álomalakunkat, mielőtt még beköszöntene a strandszezon. Az ördögnyelv nagy koncentrációban tartalmaz glükomannán rostokat, amelyek hatékonyan indítják be a fogyást. De, hogy miként is teszi mindezt? Arról többet is megtudhatunk, ha az ördögnyelv.hu és az ordognyelv.net oldalakra kattintunk.

OKJ képzések

Friss topikok

Címkék

Milyen lesz az új OKJ?

2015.05.20. 10:30 benktomi91

okj11.jpgSzeptembertől nagy változások lesznek az OKJ-ben a kiadott legújabb kormányrendelet szerint. Ennek értelmében számos képzés megszűnik, ezenfelül a tanfolyamok drágábbak és hosszabbak is lesznek. De miket is érdemes tudni az új OKJ-ről?

Az Országos Képzési Jegyzék a Magyarországon hivatalosan megszerezhető szakképesítéseket tartalmazza, amely lista 2013-tól nagymértékben lecsökken, hiszen az eddig 1300 képzés helyett most már csak 638 szakképesítés lesz.

A változás eredetileg már januártól életbe lépett volna, viszont a bevezetést végül szeptemberre tették át, mivel nem készültek el időben a vizsgakövetelmények.

A legnagyobb változás az óraszámokban fog bekövetkezni. Eddig a tanfolyami formában induló képzéseken nem állapítottak meg minimum óraszámot, az új OKJ miatt azonban változik a helyzet: a tanfolyamok óraszámának alsó határát az iskolarendszerű képzések óraszámának 40-60 százalékában határozzák meg, ami körülbelül az esti képzés idejének felel meg. Vagyis előfordulhat, hogy a tanfolyamok időtartalma megduplázódik vagy még tovább nő. Például a pénzügyi és számviteli ügyintézői képesítést eddig 300-400 órával meg lehetett szerezni, jövőre ugyanehhez 960-1440 órát kell majd iskolapadban ülni.

Természetesen ezzel a tanfolyamok díjai is változnak. Az eddig átlagosan 2-300 ezer forintos díjak, akár 5-600 ezerre is nőhetnek. Leginkább azokért a tanfolyamokért kell majd többet fizetni, amelyeknél a költségek jelentős részét a tanárok bére teszi ki: a könyvelőképzés így alighanem nagyobb mértékben drágul majd, mint például az autószerelők képzése.

Szólj hozzá!

Címkék: okj okj képzés

A bejegyzés trackback címe:

https://okj-kepzesek.blog.hu/api/trackback/id/tr357475308

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása