HTML

Az ördögnyelvről

Halottál már a csodálatos ördögnyelv kapszulákról? Ezek segítségével nagyszeráen vissza lehet nyerni az álomalakunkat, mielőtt még beköszöntene a strandszezon. Az ördögnyelv nagy koncentrációban tartalmaz glükomannán rostokat, amelyek hatékonyan indítják be a fogyást. De, hogy miként is teszi mindezt? Arról többet is megtudhatunk, ha az ördögnyelv.hu és az ordognyelv.net oldalakra kattintunk.

OKJ képzések

Friss topikok

Címkék

Nevelőszülői OKJ

2015.05.20. 10:31 benktomi91

Igazán komoly feladat felnevelni a bajba jutott vagy szülők nélkül mradt gyerekeket, illetve azokat, akiknek a szüleiket a gyereknevelésre alkalmatlanná tették. Mégis egész sokan vannak olyanok, akik megbírkóznak ezzel a feladattal. Ennek ellenére nekik sincs könnyű dolguk, hiszen komoly feltételeknek kell megfelelniük aoknak, akik hivatásos szülőségre adják a fejüket. Elsőként sikeresen el kell végezniük egy komoly ,500 órás OKJ tanfolyamot, ami akár egy évig is eltarthat. Ezt követően kaphatja meg csak a munkát, ami során hivatalos jogviszonyba kerül, de eddig még igen hosszú a út.

Az OKJ-s papír megszerzését követően ugyanis keresni kell egy olyan intézményt, ahol a hivatásos nevelőszülőket segítik, irányítják. Az OKJ képzéseket is általában ezeken a helyeken tartják. Itt először egy motivációs levelet kérnek, majd ellátogatnak az érdeklödő jelentkező szülők otthonába. Majd következik az egészségügyi alkalmassági vizsgálat, valamint igazolása a bűntetlen előéletnek. Ha ezek megvannak, csak ezután lehet az OKJ tanfolyamra jelentkezni.

Fontos tisztában lenni azzal, hogy a nevelőszülőség nem egyenlő az örökbefogadással, mivel itt el kell engedni a gyereket, ha az érdeke úgy kívánja. Nem lehet nevelőszülő az, akinek anyagi gondjai vannak vagy akár érzelmi problémákkal küszködik. A szülők egyik feladata lesz a félévente tartott helyzetértékelés a gyámhivatal felé. Ezzel és a többi feladattal az OKJ tanfolyamon ismerkedhetnek majd meg az alkalmas szülők.



Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://okj-kepzesek.blog.hu/api/trackback/id/tr247475298

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása