HTML

Az ördögnyelvről

Halottál már a csodálatos ördögnyelv kapszulákról? Ezek segítségével nagyszeráen vissza lehet nyerni az álomalakunkat, mielőtt még beköszöntene a strandszezon. Az ördögnyelv nagy koncentrációban tartalmaz glükomannán rostokat, amelyek hatékonyan indítják be a fogyást. De, hogy miként is teszi mindezt? Arról többet is megtudhatunk, ha az ördögnyelv.hu és az ordognyelv.net oldalakra kattintunk.

OKJ képzések

Friss topikok

Címkék

OKJ, felnőttképzés, akkreditáció 1.

2015.01.02. 18:19 benktomi91

Folyamatosan megy a pörgés az OKJ-s tanfolyamok rendszerén, közben pedig úgy tűnik, hogy minden működik. Persze az összezavarhat valakit, hogy vannak olyan felnőttképzések, amelyek nem OKJ tanfolyamok… De mi is a különbség? Vagy hogy működnek ezek egyáltalán?

 

Az akkreditáció egy olyan időpontban született, amikor sokan azt gondolták, a felnőttképzés egyenlő az OKJ-val. A 21. században viszont a felnőttképzés sokszínű. Felnőttképzés a mérnökök kötelező évi, pár órás továbbképzése, felnőttképzés egy 20 órás ügyfélszolgálati továbbképző tréning és felnőttképzés egy 100 órás nyelvvizsga előkészítő tanfolyam is. Azt is meg lehet itt említeni, hogy számos hatósági, vagy hatósági jellegű képzésnél behozták azóta kötelező elemként, hogy csak azok képezhetik ezeket a tanfolyamokat, akik rendelkeznek az intézményakkreditációval.

 

2007. január 1-jétől az OKJ szakképzési hozzájárulás elszámolásának feltétele lett az intézményakkreditáció. A rendeletet 2006. december végén hozták ki. Gálánsan adtak pár napot a cégeknek, hogy megszerezzék az intézményakkreditációt... Sokan még a bejgli-és pezsgőmérgezéstől fetrengtek otthon a karácsonyfa romjai alatt, amikor rájöttek, az intézményakkreditáció megszerzéséig, azaz alsó hangon is hónapokig, nem tudnak majd szerződni a megrendelőkkel.

 

A lényeg tehát annyi, hogy nem minden felnőttképzés OKJ tanfolyam, de minden OKJ képzés felnőttképzés. Azonban ahhoz, hogy bármilyen felnőttképzést el lehessen indítani az országban, ahhoz bizony szükséges az intézmény akkreditáció.



Szólj hozzá!

Címkék: okj okj képzés

A bejegyzés trackback címe:

https://okj-kepzesek.blog.hu/api/trackback/id/tr507034259

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása