HTML

Az ördögnyelvről

Halottál már a csodálatos ördögnyelv kapszulákról? Ezek segítségével nagyszeráen vissza lehet nyerni az álomalakunkat, mielőtt még beköszöntene a strandszezon. Az ördögnyelv nagy koncentrációban tartalmaz glükomannán rostokat, amelyek hatékonyan indítják be a fogyást. De, hogy miként is teszi mindezt? Arról többet is megtudhatunk, ha az ördögnyelv.hu és az ordognyelv.net oldalakra kattintunk.

OKJ képzések

Friss topikok

Címkék

Ténylegesen lehet ingyenes egy OKJ képzés?

2015.01.02. 18:14 benktomi91

okj4.jpgAz új OKJ megjelenésével együtt szárnyra kaptak azok a hírek is, mely szerint a felnőttképzés nemcsak átalakul, hanem olyannyira megdrágul, hogy sokan már nem lesznek képesek az egyes OKJ tanfolyamokat finanszírozni, így a felnőttképzés rendszere összeomlik. Azonban hiába növelték a képzések minimumóraszámát, hiába lettek drágábban a tanulmányok, még mindig van lehetőség ingyenesen továbbképezni magunkat.

A felnőttképzés tekintetében óriási a választék, egymást érik a hirdetések és iskolák, ahol különböző tanfolyamokon szakma szerezhető. A verseny továbbra óriási, ezért az iskolák igyekeznek egymás felé licitálni plusz szolgáltatásokkal és kedvezményekkel, ami a diákok esetében akár jelentheti az ingyenes OKJ tanfolyamot is. De ezenfelül persze továbbra is áll, hogy az iskolarendszerű szakképzések az első OKJ szakmaszerzés esetén ingyenesek. Tehát, ha valaki például saját pénzén műkörmösnek tanult felnőttképzésben, az nem számít első szakmának. Csak az a képzés számít bele a képzési időbe, ami államilag finanszírozott volt.

Ráadásul már azzal is igen sokat spórolhatunk, ha egy egyszerű Google kereséssel körülnézünk, hogy melyik intézményben mennyiért tanítják ugyanazt a képzést, hogy mennyiért szerezhetjük meg ugyanazt a szakképesítést. A legtöbb esetben az árak egészen ingadozóak lehetnek, ezért ténylegesen érdemes odafigyelni. Másrészt azt sem szabad elfelejtenünk, hogy nem mindig az ár az, ami mérvadó egy OKJ képzés kiválasztása esetében, hiszen vannak olyan esetek, amikor egy színvonalas képzésért megéri fizetni, hogy a későbbiekben az adott tudás valóban hasznosítható legyen.

 

Szólj hozzá!

Címkék: okj okj képzés

A bejegyzés trackback címe:

https://okj-kepzesek.blog.hu/api/trackback/id/tr247034241

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása